• SARTEP,Sarıyer Tercih ve Eğitim Platformu
  • SARTEP LİSE

Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Adını Evyap Holding’in kurucusu merhum Mehmet Rıfat EVYAP ’tan alır. Erzurum doğumlu Evyap, yaşamı boyunca hayır işlerine önem vermiş ve son zamanlarında hep bir okul yaptırmak isteği içinde bulunmuştur. 1992 yılında Evyap’ın vefatından sonra oğulları, babalarının bu vasiyeti üzerine 1997 yılında okulumuzu yapma girişimlerinde bulunmuşlardır. Okulu fabrika binalarına yakınlığı ve bölgede endüstriyel teknik okul olmayışı sebebiyle Ayazağa mahallesinde yapma kararı yönetim kurulunca benimsenmiş, 3/2 pafta ve 480 numaralı parsel ile 2B kapsamında imara açılan arsa üzerinde inşa edilmesi kararlaştırılmıştır. 

Okulumuz T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile EVYAP Sabun Yağ ve Gliserin Sanayi A.Ş arasında yapılan işbirliği protokolü neticesinde 25119 m2 arsa Üzerine, 909 m2 taban alanlı 4 katlı İdari ve Derslik Binası,  842 m2 taban alanlı 3,5 katlı Atölye Binası, 1.130 m2 taban alanlı Spor Salonu olmak üzere Evyap A.Ş. bağışı olarak yapılmıştır. 1998 -1999 eğitim öğretim yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL tarafından açılarak eğitim öğretim hayatına başlamıştır. 

Okul çevresinde sanayi kuruluşlarının çok olması nedeniyle mezunların büyük bölümü alanında istihdam edebilmektedir. Okul bünyesinde düzenlenen etkinlik ve projelerin detayları sitesinde mevcuttur.

Okulumuz İstanbul Sanayi Odası destekli Proje Okulu’dur. Aynı zamanda Türkiye’de belirlenen 42 AR-GE merkezi meslek lisesinden biridir. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılından itibaren okulumuz, İSO ve MEB arasında yapılan protokolle Yazılım Lisesi olarak yapılandırılacak ülkemizde tek ve örnek bir model okul olarak seçilmiştir. Okulumuzdaki mevcut alanlar korunarak Bilişim Teknolojileri Alanı altında “Yazılım Lisesi” yapılandırılarak faaliyetlerine devam etmektedir. Okulumuzdaki alan ve dalları incelemek için tıklayınız. Türkiye'nin İlk Yazılım Lisesi Tanıtım Videosu için tıklayınız.

manda Türkiye’de belirlenen 42 AR-GE merkezi meslek lisesinden biridir.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılından itibaren okulumuz, İSO ve MEB arasında yapılan protokolle Yazılım Lisesi olarak yapılandırılacak ülkemizde tek ve örnek bir model okul olarak seçilmiştir. Okulumuzdaki mevcut alanlar korunarak Bilişim Teknolojileri Alanı altında “Yazılım Lisesi” yapılandırılarak faaliyetlerine devam etmektedir. 

Okulumuzdaki alan ve dalları incelemek için tıklayınız.

Türkiye'nin İlk Yazılım Lisesi Tanıtım Videosu için tıklayınız. 


2021-2022 Eğitim-Öğretim yılından itibaren okulumuz, İSO ve MEB arasında yapılan protokolle Yazılım Lisesi olarak yapılandırılacak ülkemizde tek ve örnek bir model okul olarak seçilmiştir. Okulumuzdaki mevcut alanlar korunarak Bilişim Teknolojileri Alanı altında “Yazılım Lisesi” yapılandırılarak faaliyetlerine devam etmektedir. 

Okulumuzdaki alan ve dalları incelemek için tıklayınız.

Türkiye'nin İlk Yazılım Lisesi Tanıtım Videosu için tıklayınız. 

Caracal Robotics Takımımız 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Başarı Hikayesi Videosu İçin Tıklayınız.

UYARI: Bu sitede yer alan tüm bilgiler ilgili okullara ve Milli Eğitim Bakanlığı’na ait resmi internet sitelerinden ve bizzat okulların kendilerinden edinilen bilgiler doğrultusunda güncellenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve ilgili okul idareleri tarafından alınan kararlar veya yeni hayata geçirilen uygulamalar konusunda güncel son bilgilerin okullara ait resmi kaynaklardan teyit edilmesi gerekebilir.

Sarıyer Tercih ve Eğitim Platformu web sitesi; kurumumuza, SARTEP için kullanılmak amacıyla iletilen son güncel bilgiler doğrultusunda, öğrenci-veli ve öğretmenlerimize okul/kurumlar hakkında bilgi vererek, tercih döneminde yol gösterici olması amacıyla Sarıyer Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Sarıyer Tercih ve Eğitim Platformu (SARTEP)

Sarıyer Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Okulumuz hem yerel yerleştirme ile OBP esasına göre sınavsız, hem de merkezi yerleştirme ile sınavlı öğrenci almaktadır. Okulumuzun 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı için (Kız/Erkek) kontenjanı bulunmaktadır. Okulumuzda tam gün eğitim yapılmakta olup öğretim süresi 4 yıldır. Merkezi Sınav ile alan 'Bilişim Teknolojileri Alanı'nda İngilizce hazırlık sınıfı bulunmaktadır.
Bilişim Teknolojileri Alanı------------------------------------------------------------- 2022 Yılı Kontenjanı: 30 Taban Puanı: 353.975 Yüzdelik Dilimi: 19,49 ------------------2023 Yılı Kontenjanı: 30 Taban Puanı: 397.249 Yüzdelik Dilimi: 15.81 ------------------ 2024 Yılı Kontenjanı: 30 Taban Puanı: 388.8111 Yüzdelik Dilimi: 15.49 -------------------- Kimya Teknolojisi Alanı--------------------------------------------------------------- 2022 Yılı Kontenjanı: 30 Taban Puanı: 237.2300 Yüzdelik Dilimi: 68,20 -------------- 2023 Yılı Kontenjanı: 30 Taban Puanı: 234.1174 Yüzdelik Dilimi: 67.97 ---------------- 2024 Yılı Kontenjanı: 30 Taban Puanı: 242.2583 Yüzdelik Dilimi: 63.76
2022 OBP: ----------2023 OBP: 35,1836 Kontenjan: ----------2024 OBP: 61.7892 Kontenjan:
Kapalı spor salonu, fizik-kimya laboratuvarı, bilişim teknolojileri atölyesi, kütüphane, yemekhane, konferans salonu ve kantin bulunmaktadır. Pansiyonu bulunmamaktadır.
Melyaz İSTKA Projesi, FRC Robot Yarışması, İSO MEİP Yazılım Lisesi, Okul Sanayi İşbirliği, Acer Projesi
İETT Ayazağa otobüsleri, Okul-Zincirlikuyu Sabah-Akşam İETT Otobüsleri, Okul-Okmeydanı Sabah-Akşam İETT Otobüsleri, Okul-Sarıyer Sabah-Akşam İETT Otobüsleri, Vadi İstanbul-Okul-Ayazağa-Zincirlikuyu Minibüsleri, Okul Servisleri
1-KİMYA TEKNOLOJİSİ (Kimya Laboratuvarı, Proses) 2-MAKİNE VE TASARIM TEKNOLOJİSİ (Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı, Bilgisayarlı Makine İmalatı, Endüstriyel Kalıp) 3-BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ(Yazılım Geliştirme ) 4-ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ (Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı, Elektrikli Cihazlar Teknik Servisi, Elektronik ve Haberleşme, Endüstriyel Bakım Onarım) 5-YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİERİ (Yenilenebilir Enerji Teknolojileri)
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı: % 25 -------------------------------------2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı: %
Anadolu Meslek Programı öğrencileri 12.sınıfta haftada 3 gün İşletmelerde mesleki eğitim dersini alan/dallarına uygun kamu/özel kurum ve kuruluşlarda yaparlar. Anadolu teknik programı öğrencileri 10. Ve 11. Sınıflarda yaz tatili dönemlerinde stajlarını toplamda 40 iş günü alan/dallarına uygun kamu/özel kurum ve kuruluşlarda yaparlar.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ: Programlama Temelleri, Nesne Tabanlı Programlama, Web Tasarımı Ve Programlama, Veritabanı KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI Temel Kimya Kimyada Mesleki Hesaplamalar, Nitel Analiz, Nicel Analiz, Anorganik Kimya, Organik Kimya, Enstrümantal Analiz. MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANINDA: Temel imalat işlemleri Teknik resim, CNC , CAD/CAM, Makine elemanları ve Mekanizmalar. ELEKTRİK ELEKTRONİK ALANINDA: Teknik resim, Elektrik elektronik esas, Elektrik elektronik ölçme, Elektrik makine dijital elektronik, Mikro denetleyiciler, Endüstriyel kontrol (plc) YENİLENEBİLİR ENERJİ SİSTEMLERİ ALANINDA: Güneş Enerji Santrali Kurulumu Ve İşletilmesi Yenilenebilir Enerji Sistemleri, Yenilenebilir Temel Ve İleri Otomasyon, Bilgisayar Destekli Üç Boyutlu Modelleme, Teknik Resim, Meslek Elektrik Elektroniği
Bilişim Ve Yazılım Firmalarında
Teknisyen
Yazılım Üretimi Alanlarında Yeterlilik Kazandırır.
Acerpro Bilişim Teknolojileri A.Ş ile işbirliği yapılmaktadır.
Alanın içeriği gereği elektrik üretilen ve mekanik olarak yük taşıma, montaj gibi özellikler, yüksek gerilim(ölüm tehlikesi) ve mekanik işlemler olduğu için yaralanma ve iş kazası geçirme olasılığı yüksektir. Atölye ortamında öğrenciler zorluk çekebilir.
İş sağlığı ve güvenliği kapsamında atölyelerde gerekli önlemler alınmakta,kişisel koruyucu donanımlar öğrencilere kullandırılmaktadır.
Tekstil, Boya, Gıda, Kozmetik, Deterjan, Çimento, Plastik, Seramik, Cam, Otomotiv, Metal, Madencilik, Enerji, Tarım, Rafineri fabrikalarında.
Tekstil, Boya, Gıda, Kozmetik, Deterjan, Çimento, Plastik, Seramik, Cam, Otomotiv, Metal, Madencilik, Enerji, Tarım, Rafineri fabrikalarında görev alabilirler. Mezuniyet sonrasında, İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanlığı eğitimi alındığında İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı olarak, Kimya sanayi sektörlerinde ve kalite kontrol bölümlerinde çalışabilirler.
İş Sağlığı ve güvenliğine ilişkin önlemleri almak, İş organizasyonu yapmak, numune almak, çözelti hazırlamak, nitel, nicel, enstrümantal analiz yapmak, analiz sonuçlarını rapor etmek, laboratuvar atıklarını depolamak, mesleki eğitim faaliyetlerine katılmak, laboratuvarda kullanılan araç gereçlerin bakımını ve kontrollerini yapmak.
Mezun olduğu alan ve dal ile ilgili yüksek öğrenimini tamamlaması, alanı ile ilgili uzmanlaşması, tavsiye edilir. Meraklı, araştırmacı, analiz yeteneği gelişmiş, disiplinli, konsantrasyon yeteneğine sahip, bu tür ortamlara uyum sağlayabilen ve bu özellikleri geliştirebilecek kişiler Kimya Teknolojisi Alanını tercih etmelidir.
Alanımızda Ar-ge laboratuvarı bulunmaktadır. Proje geliştirme çalışmaları yapılır. Pandemi sürecinde dezenfektan ve temizlik maddeleri üretimi yapılmıştır.
Kimyasal maddeler ile çalışmanın oluşturabileceği zorluklara uyum sağlayamamak, atölye ortamında kişisel güvenlik önlemlerini almakta zorluk çekebilirler.
İmalat sektöründe tamamında görev alabilirler.
CNC kullanabilen,alanın gerektirdiği beceri ve tutumlara sahip olması beklenir.
Tasarım ve imalat konusunda meraklı olan tüm öğrencilerimizi bekleriz.
ARGE, TÜBİTAK çalışmaları ve Fuarların takibi sağlanmaktadır.
El kol koordinasyonu sağlayabilen öğrencilerimizin tercih etmesi önerilir.
Kamu ve özel kuruluşlarda elektrik teknisyeni olarak istihdam edilmektedirler. Ayrıca iş yeri açma belgesi alma şansına sahip olan mezunlarımız kendi işlerini kurup iş yeri açabiliyorlar. 3.sınıf fen adamı yetkisine sahip olup 16 kw kadar olan işletmelere imza yetkisine sahip olabiliyorlar.
Kamu ve özelde elektrik teknikeri olarak görev yapabilirler.
Kamera ve güvenlik sistem kurulumu,bakım onarımı. Endüstriyel kontrol sistemlerinin bakım onarım ve kurulumu. Elektrik tesisat bakımı,onarımı,kurulumu Pano bakımı,onarımı,kurulumu Mikrokontrol devreler bakım onaraım tasarımı.
Önce İSG kurallarına dikkat ederek sürekli kendini yenileyen ve geliştiren, piyasa şartlarında aranan bir iş insanı olmak için çaba sarf etmelidirler.Elektrik elektronik teknolojisi cihazlarının kullanımı ,bakımı,onarımı ve çalışması ile alakalı merakı olan, matematikle arası iyi öğrencilerimizi bekleriz.
AR-GE projeleri, TÜBİTAK projeleri katılım sağlanılmaktadır. Ayrıca sektörle ilgili fuarlar takip edilmektedir.
Güneş enerji santrallerinde, güneş paneli üretim fabrikalarında ve kurulum yapan firmalarda
Montaj imalat programlama kurulum keşif alanlarında yeterlilik kazandırır.
İş sağlığı ve güvenliği kapsamında atölyelerde gerekli önlemler alınmakta,kişisel koruyucu donanımlar öğrencilere kullandırılmaktadır. Okulumuzda 10-15 KW gücünde Güneş enerji santrali montajını yapmak.
Alanın içeriği gereği elektrik üretilen ve mekanik olarak yük taşıma, montaj gibi özellikler, yüksek gerilim(ölüm tehlikesi) ve mekanik işlemler olduğu için yaralanma ve iş kazası geçirme olasılığı yüksektir.Atölye ortamında öğrenciler zorluk çekebilir.

Tanıtım Filmini İzle

  • Öğretmen Sayısı 79
  • Öğrenci Sayısı 904
  • Derslik Sayısı 38
Okul Web Sitesi:
Okul Telefonu:
Okul Adresi:
Ayazağa Mahallesi 180.Sokak No 4 SARIYER/ İSTANBUL